Je bent tot meer in staat dan je denkt.

Tadaaaaaa…..Met trots presenteer ik mijn nieuwe website van mijn coaching praktijk: Pure Essentia coaching & therapie. www.pure-essentia.nl. Nooit gedacht dat ik als digibeet ooit zelf een website zou bouwen. Het heeft wat gekost, namelijk een lange aanloop, veel doorzettingsvermogen en geduld. Het proces vooraf vond ik heel interessant. Het is een mooi voorbeeld hoe je vast kan zitten in een negatieve overtuiging. Je gelooft deze zonder te onderzoeken of hij klopt. Mijn overtuiging was: het lukt mij nooit om een website te bouwen, het leek mij een onmogelijke taak. Dit vooral omdat mijn relatie tussen mijn laptop en mij nogal precair is. Hij doet nooit wat ik wil, waardoor ik tegen de laptop ga praten en daarna word ik vooral boos. Maar er gebeurde iets bijzonders, ik ontving een uitnodiging om een website te bouwen in 1 dag. Ik dacht, ik ga het doen. Het eerste stapje was gezet, om de overtuiging het tegendeel te bewijzen. Wat kan er mis gaan? Mocht het niet lukken heb ik het toch maar gedaan.

Die eerste stap, hoe klein ook, is belangrijk. Zonder verwachtingen bij de ander of bij mezelf te leggen ben ik er aan begonnen. Verwachtingen kunnen nogal hoog gespannen zijn, het geeft een soort strakke snaar in jezelf. De openheid om te ontdekken is daarmee weg, want er moet gepresteerd worden. Door dit helemaal te laten varen werd ik ontspannen. Van mezelf mocht ik er net zo lang over doen als nodig was. Elk proces heeft zijn eigen ritme en tijd zeg ik, dus dit ook. Het mooie was dat ik steeds enthousiaster werd en meer vertrouwen kreeg. Vertrouwen in mezelf: wow…..ik kan dit. Ik heb hulp gevraagd aan meneer GOOGLE, helpdesk van WordPress en vrienden. Kan ook zo’n puntje zijn, hulp vragen. Maar mensen helpen je echt graag, de wederkerigheid van vragen en ontvangen, het gezien en gehoord worden aan beide zijden schept een band. Nou ja behalve bij meneer GOOGLE dan.

En zie nu hier, mijn website. De negatieve overtuiging was een illusie van mezelf, ergens opgedaan in mijn leven die, ik klakkeloos geloofde en volgde.

Welke negatieve overtuiging heb jij? Pik er eentje uit, daag jezelf uit om te onderzoeken of het echt waar is. Zet een eerste stap, hoe klein dan ook om het te onderzoeken. Je zou er dan zomaar achter kunnen komen dat je tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt.

ALS JE ALTIJD BLIJFT DOEN WAT JE DEED ZUL JE ELKE KEER DEZELFDE UITKOMST KRIJGEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *