Corona virus

Kan therapie doorgaan?

Jazeker!

Ik volg de richtlijnen van het RIVM op de voet. Nu deze versoepeld zijn begeleid ik weer live met inachtneming van de 1.5 meter. Dat gebeurt in mijn praktijk bij Ont-Moet in Bergen op Zoom en ook buiten in de natuur, namelijk op het Landgoed de Hertgang in Halsteren. De natuur is een waardevolle toevoeging aan de sessies.

Mocht u in deze uitdagende tijden vanwege het Coronavirus toch liever niet live begeleid worden, werk ik ter ondersteuning daarbij ook met: Video beeldbellen, Therapie via internet of Telefonische sessies.

Ons leven is op het ogenblik ontwricht, het gewone leven lijkt ver weg. Er is veel onzekerheid op verschillende terreinen. Kan ik mijn baan behouden? Hoe gaat het financieel? Ik voel me eenzaam nu we meer afstand moeten houden enz enz… Al deze issues kunnen angstige gevoelens opwekken en versterken, waarin social media en tv ook een groot aandeel hebben. Volg niet elke minuut van de dag het nieuws en laat bij voorkeur niet de tv de hele dag aanstaan. Al deze informatie gaat onbewust onder onze huid zitten. Waardoor negatieve gedachten en gevoelens vrij spel krijgen. Je wordt erin meegezogen. Ga zo veel mogelijk naar buiten en geniet van de natuur in al haar vormen.

Mocht je behoefte hebben aan een luisterend oor zorg hierin dan goed voor jezelf. Angst die niet uitgesproken wordt c.q. “ontlaadt” is niet goed voor onze mentale en fysieke gezondheid. Praat of schrijf het van je af.

Ik zie ook mooie dingen gebeuren. Er is meer een Wij gevoel ontstaan vanuit verbinding, en er is meer aandacht voor elkaar. De richtlijn is 1,5 meter afstand, alleen voelt het gek genoeg niet zo. We zijn elkaar meer nabij dan ooit.  Kinderen spelen in het bos en zijn meer in de natuur. Brengen meer tijd door met hun ouders. Zorgprofessionals en leerkrachten worden op een geweldige manier door de bevolking ondersteund. We vertragen, zijn meer thuis. Wat is nu je ware geluk?

Ga eens zitten en vraag aan jezelf: Wat is er nu goed aan deze tijd?

Zorg goed voor jezelf! Heb je behoefte aan een luisterend oor of een sessie, schroom dan niet om een afspraak te maken.

Ik hoop dat als deze crisis bezworen is al het bovengenoemde een normaal onderdeel van onze samenleving zal zijn!

Een gezonde liefdevolle groet van mij voor jou.